Blog

de Marokkaanse Djellaba is een van de populairste vormen van traditionele Marokkaanse kleding. Het is een lange jurk in allerlei soorten textiel, versierd met kralen, uitgebreide stiksels, kant of gaas.

In tegenstelling tot andere traditionele jurken zoals de Kaftan of Takchita, onderscheiden djellaba’s zich door hun grote en losse kappen, ook wel kobb genoemd.

De kap is puntig en kan dienen als bescherming tegen de zon of de woestijnwind. Hoewel de kap tegenwoordig vooral een decoratief en visueel doel heeft.

Het is een van die oude kledingvormen die hebben weten te overleven door een krachtige omarming met moderne waarden. Waar je ook gaat in Marokko, je zult mensen kunnen vinden die Djellabas dragen over hun vrijetijdskleding, lopend door de straten.

Djellaba’s vallen in een standaard uniseks categorie, waar zowel mannen als vrouwen dit kledingstuk dragen. Terwijl de Djellaba’s van mannen vrij eenvoudig zijn qua ontwerp en kleuren, zijn die van vrouwen veel complexer en uitgebreider.

Net als elk ander kledingstuk zijn er zowel casual, alledaagse Djellaba’s als duurdere, formele Djellaba’s, speciaal ontworpen voor speciale gelegenheden.

In stedelijke omgevingen dragen vrouwen deze jurken meestal dagelijks.

Blog

Mannen in Djellabas worden daarentegen steeds zeldzamer. Mannen dragen hem meestal naar de moskee voor het gebed, tijdens de heilige maand Ramadan of op religieuze feestdagen zoals Eid.

De oorsprong van de traditionele Marokkaanse Djellaba
Net als veel andere Marokkaanse tradities zijn djellaba’s diep geworteld in de Berberse cultuur en geschiedenis. De traditionele Marokkaanse djellaba was oorspronkelijk gemaakt van grove wol en was bedoeld om uitsluitend door mannen te worden gedragen.

De ontwerpen waren vroeger veel eenvoudiger, en de djellaba of tajellabiyt (in het Amazigh) was gebaseerd op een neutraal kleurenschema, meestal wit met minimale strepen.

De djellaba van Ait Khabbash, bijvoorbeeld, werd geweven van onbewerkte schapenwol, terwijl de geweven patronen bestonden uit afwisselend witte en bruine geruite strepen. Naast de authentieke Berber djellaba droegen mannen ook mantels van ongeverfde wol, asilham genaamd.

Blog

De kleur wit was en is nog steeds zeer dominant in de Marokkaanse cultuur. Het betekent zuiverheid, deugdzaamheid, geluk en eervolle morele kwaliteiten.

Daarom waren de vroegste ontwerpen van de Djellaba’s, gemaakt door Berbervrouwen voor Berbermannen, allemaal een variant van wit of crèmekleurig.

Djellaba-shop hedendaagse stijl en modetrends met een vleugje Marokkaanse traditie, shop de nieuwste collectie hooded thobes voor mannen bij Djellaba-shop.In een reeks keuzes van stijlvolle gekleurde mannen djellaba, stijlvolle hooded thobes met alles van casual broek of chino’s tot uw paar go-to blauwe jeans voor een casual look met een authentiek Marokkaans tintje. Een klassieke look, een djellaba met capuchon straalt Marokkaanse stijl uit, terwijl de lange mouwen en kortere lengte hem draagbaar en veelzijdig maken, ongeacht uw persoonlijke stijl. Afgewerkt met klassieke borduursels en een multiknoopsluiting aan de voorkant. Kies voor een relaxte thobe met capuchon voor heren en creëer dit seizoen een casual look met Marokkaanse invloeden.

djellaba voor mannen

Blog

WAAR KAN IK EEN DJELLABA MET CAPUCHON DRAGEN?

Met een Marokkaanse djellaba voor mannen investeert u in een veelzijdig kledingstuk dat geschikt is voor veel verschillende evenementen en gelegenheden. Trek de jouwe aan met een jeans of zelfs een korte broek en sandalen voor een warmere dag of kleed hem aan met een getailleerde broek en stijlvolle schoenen voor een trendy Marokkaans geïnspireerde jurk.

LUXE MAN DJELLABA
djellaba voor mannen 2022

Of je nu naar het huis van een vriend gaat voor een etentje of een meer formele gebeurtenis, stijl je hooded thobe dienovereenkomstig en het is een stuk dat je seizoen na seizoen zult dragen.

dit is een blog die zelf geschreven is, door een van onze blog schrijver. In deze blog vind u veel informatie. wij steken veel tijd in het schrijven van een blog. wij hopen dat u kennis uit deze blog heeft kunnen halen. wij hebben meerdere blogs op onze site die u kunt lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *